Italiensk köttfärssås

Italiensk köttfärssås 10 pers

Ingredienser:
150 g rotselleri
1200 g köttfärs
9 vitlöksklyftor
3 buljongtärningar
9 gula lökar
3 förpackningar (400 g) krossade tomater
3 tesked italiensk salladskrydda
9 msk tomatpuré
oregano eller basilika mot slutet
salt, peppar
3 dl vatten
3 msk smör eller margarin
(ca 400 g parmesanost att strö över)
(ca 700 g Spagetti)

Gör så här
Skala och finhacka rotselleri och lök. Fräs lök och selleri. Finhacka eller pressa vitlöksklyftorna.
Fräs efter 5 minuter köttfärsen, smula sönder med trägaffel. Häll över tomatkross och krydda med 4 tsk salt, och 4-5 krm peppar.
Häll på buljong. Låt såsen puttra utan lock ca 1-1,5 timmar.
Servera med spagetti, sallad, ost att strö över.

Bon appetit!

Logga in