Morotskaka

Blir en långpanna som delas i bitar. Tar ca 50 min att laga till.

5 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 tsk kanel
2,5 dl äpplemos
3,75 dl majsolja
4 ägg
7,5 dl rivna morötter

Glasyr:
110 g smör
1 pkt philadelphia ost
1/2 pkt (ca 200 g) florsocker
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader, blanda socker, mjöl, bikarbonat, salt och kanel i en liten skål. Ställ åt sidan. Blanda olja, ägg, äpplemos och morötter. Rör ner de torra ingredienserna. Rör ner pekannötterna. Häll i kakform o baka i ugn 35-40 minuter, eller tills den känns torr i mitten.

Glasyr:
Vispa smör o philadelphia ost till en slät kräm. Rör ner flor- och vaniljsocker. Bred över kakan när den kallnat.

Login