Varm Aztek-choklad

Här är den varma chokladen som blev älskad av vissa och hatad av andra.

2 koppar

Ingredienser:

5 dl mjölk
150 gram choklad (ett insidertips från mig är att det blir godare ju bättre choklad man har. Enligt mig ska man ha mörk choklad, då det blir för sött annars. På hajken användes block(choklad), så det kan nog vara värt att prova hemma)
1 tesked kanel
1 matsked honung
1 kryddmått chili

Gör så här:

1. Häll mjölken i kastrullen och sätt på medelsvag värme, vispa medan du värmer den tills den börjar ryka lite - men den får inte koka!

2. Ta av kastrullen från värmen. Bryt chokladen i små bitar och lägg den i den varma mjölken.
Lägg i kanel och honung och lite chili om du vågar. Rör om tills all choklad har löst sig. Vispa så att du får lite skum på chokladen - använd gärna en mjölkskummare om du har!

3. Dela upp och drick!

Login